Dramatik

NYPREMIÄR Hästborttagningen Manus.
Turnerar med Boulevardteatern våren 2023!

Bild: Martin Skoog

För 6-9 år. Regi av Roger Westberg.
Länk till föreställningen

Hästborttagningen Manus.
Spelas på Estrad Norr i regi av Roger Westberg. 6-9 år.

Amarin tänker för mycket på hästar och för lite på bokstäver. Tycker skolan. Med hjälp av en tankeborttagare tvingas Amarin kliva in i sitt eget huvud för att rensa upp. Alla hästtankar måste bort! Men i huvudet träffar hon den snubblande hästteckningen Madg och drömhästen Meyden, de visar Amarin hennes allra innersta rum och plötsligt är ingenting som hon hade trott.

Vem är det egentligen som ska tas bort? Och vad är det hon inte minns? Följ med på ett äventyr genom tankarnas myllrande värld. En ut- och invänd föreställning om jakten på sitt rätta jag.


Bild: Sandra Lee Pettersson

Länk till föreställningen

NYUPPSÄTTNING! Tårtbagaren Manus.

Spelas på Teater Västernorrland i regi av Kristoffer Berglund.

Tårtbagaren för de yngsta, från 4 år, får nypremiär i Teater Västernorrlands händer. Premiär december 2020 med turné 2022. Länk: Teater Västernorrland – Tårtbagaren

NYUPPSÄTTNING! Tårtbagaren Manus.
Spelas på ung scen/öst i regi av AnnaLina Hertzberg.
Tårtbagaren plockas upp av ung scen/öst men med en ny målgrupp: årskurs 2-3. Turnerar i östgötska klassrum våren 2020. Länk: ung scen/öst – Tårtbagaren

NYUPPSÄTTNING! Tårtbagaren Manus.
Spelas på Teater Halland i regi av Anna Ulén.
Tårtbagaren får nytt liv och ny målgrupp i Teater Hallands uppsättning! På turné i Halland och angränsande regioner hösten 2019 och våren 2020 från 4 år och uppåt. Länk: Teater Halland – Tårtbagaren

In i dimman Manus, sångtexter.
Musikalutveckling i projektet Plattform för ny musikal. Ett samarbete med Högskolan för scen och musik i Göteborg, Kulturhuset Spira, Wermland Opera och Östgötateatern. Hösten 2018. Komposition av Hugo Therkelson. Länk: Hugo Therkelson.

EN AV DEM Manus.
Tredje delen i en episodpjäs på fyra delar. En del av projektet Winter Tales, Nordic Drama platform 2 där dramatiker från Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island samskriver. Spelades på Dramafronten (Köpenhamn) vintern 2018.

Tårtbagaren. Manus.
Spelades på ung scen/öst våren 2018 i regi av AnnaLina Hertzberg.
Tårtbagaren Melissas nyöppnade bageri startar en otäck samhällsutveckling i den dammiga lilla staden. En sötsockrad saga om passivitet, olydnad och att ta ställning. Turnerade i klassrum för åk 4-5.

Foto: Bertil Hertzberg
Länk till föreställningen

S* Munditia Devon Rex. Manus.
Spelades på Folkteatern Gävleborg våren 2017, regi av Marie Nikazm Bakken.
Ingrid är 30 år, långtidsarbetslös och bor hemma hos pappa när hon får en praktikplats på katteriet S*Munditia Devon Rex. Uppfödaren drömmer om att avla fram den perfekta Devon Rex-katten. Ingrids liv tar en oväntad riktning när hon blir gravid med den över-fertila hankatten Efraim. En våldsam komedi om raskatter och perfektion.

Foto: Milja Rossi

Du gnisslar (musikal). Manus, sångtexter.
Spelades på ung scen/öst våren 2017. Tonsatt av Hugo Therkelson, regi av Elmira Arikan.
De utstötta syskonen Sam och Nima ska lämna allt och dra iväg på sin trimmade moped. Men moppegänget kommer emellan och Sam lämnas utanför. I ett experiment med mammas gamla verktygslåda trimmar han sig själv till en robot och plötsligt är ingenting självklart längre.

Foto: Markus Gårder

Sen packar jag aldrig mer. (Opera) Libretto.
STHLM New opera, operahögskolan 2017. Tonsatt av Zacharias Ehnvall, regi av Franciska Löfgren.
Kortopera mitt i det smärtsammaste avskedet en människa kan ta.

Bit mig. Manus.
Teaterhjälten 2016, regi av Anna von Bredow.
Bultande åtrå, brustna hjärtan och ond bråd död. Blodbadet kan börja!
Komedi om vampyrer och innerstadsfolk.

Affisch: Tove Liljeholm

1000° fintvätt. Manus tillsammans med Talajeh Nasiri.
Festivalen Unga StDH 2016, regi av Talajeh Nasiri. Medverkade även som skådespelare.
De tre grannbarnen tar alla tillflykt till tvättstugan. Skam och hemligheter skapar de allra vackraste lögnerna i smutstvätten och nya dörrar öppnas på glänt. Skriven i samarbete med skolklasser från Bredängsskolan. För åk 4-6.

Foto: John Gripenholm

Måndansarens minnen. (Musikal) Manus, sångtexter.
Övningsproduktion på StDH 2016, regi av Olle Törnqvist. Tonsatt av Oskar Schillén.
Amireo har tagit sig till den magiska källan för att radera varenda ett av sina minnen. Han står inte ut med de frätande tankarna på misslyckandet vid måndansen. Källans vakterska sköter pappersarbetet och allt går som det ska. Men plötsligt är pappa där.
En fantasymusikal om att känna sig totalt värdelös. För åk 4-6.

Genom ytan. Manus.
Teaterhjälten 2014 i regi av Frida Karlsson, spelades på Teater Tre. Medverkade även som skådespelare. Sjöjungfrudrama om tvåsamhetens förblindande kraft.

När prinsessan begär. Manus och regi.
Teaterhjälten 2012, spelades på Improvisation o.co, Blå Huset i Tensta och på Stockholm Pride. Vann Stockholm Pride och Dramalabbets manustävling 2010.
Sagolandets regent vet precis vad hon vill ha: allt. Hon frossar i praliner, prinsar, damer, hallonsoda och startar krig när andan faller på. Men en dag förälskar hon sig i fel flicka. Vad händer när en prinsessa begär något hon inte kan få? En dråplig kärlekskomedi som vältrar sig i maktens guldskimrande korridorer.

Affisch: Tove Liljeholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *